About me

Michel, audio engineer at Studio peggy51

Michel Vermeulen
Audio Engineer
Recording, mixing, mastering & producer

Al vanaf jonge leeftijd luister ik heel graag naar muziek. Ik kocht mijn eerste eigen stereo installatie toen ik 9 jaar was. Toen had je nog geen iPods of walkmans! Ik was ook al snel bezig met hoe iets klonk. Er moesten snel betere speakers komen en ik merkte ook dat een tape deck waanzinnig veel beter klonk dan de cassette bandjes! Mijn muzieksmaak werd ook al snel breder. Mijn eerste LP was van The Bee Gees 😉 maar snel kwam daar de 80ties wave en punk bij. Ook dook ik in de muziek van de jaren zestig en zeventig. Zowel Jimi Hendrix als Neil Young maakte diepe indruk. Ik luister er nog steeds graag naar, maar ook nu wordt er zulke mooie muziek gemaakt!

Eind jaren tachtig (in het analoge tijdperk) deed ik een opleiding voor audio engineer. Met mijn eigen band had ik toen wisselende ervaringen opgedaan in verschillende opnamestudio’s. Vanaf die tijd deed ik zelf de opnames. Spelen doe ik nog steeds maar vooral omdat ik er zoveel plezier in heb.

In 2005 kreeg ik de mogelijkheid mijn eigen studio te beginnen. Deze studio is in de jaren die daarop volgden uitgebouwd tot een professionele full service studio. Ik heb met veel plezier gewerkt met zowel professionele muzikanten als beginnende bands.

Michel, audio engineeer at recording studio peggy51