Mastering

Mastering is een essentiële laatste stap voor je je nieuwe muziek de wereld in stuurt. Het is de laatste mogelijkheid om problemen te verhelpen of om de sound naar een nog wat hoger plan te tillen. Het is dus cruciaal dat de afluistering in orde is. Daarom heeft Studio peggy51 er dus voor gekozen om een internationale top engineer de control room te laten ontwerpen. Door de vlakke respons horen we een ongekleurde weergave van de mix. De drie aanwezige speakersystemen geven input over verschillende afluistersituaties.

Of het nu voor digitale distributie is, of voor een fysieke cd, een losse track of voor een album, thuis opgenomen en gemixed of in een andere studio, je kunt bij ons terecht. Ik luister naar de mixen en bepaal waar er naar mijn gevoel iets verbeterd kan worden. Belangrijk is ook jouw input, wat streef je na, waar ben je nu heel tevreden over en waar kan het voor jouw gevoel nog beter. Ik gebruik een mix van analoge en digitale equipment om ons doel te bereiken.

Net als bij mixen doe ik online of attended sessions.

Attended mastering sessions:

Je hebt direct invloed op het eindresultaat en kunt ter plekke bepalen waar nog aan geschaafd moet worden. We kunnen ook samen zoeken naar de juiste sound. Neem contact op voor een offerte.

Online Mastering:

Ik doe de mastering op basis van jouw input (referenties). Je krijgt de masters en kunt ze in je eigen omgeving checken. Mocht je nog niet helemaal happy zijn pas ik het voor je aan. De tarieven voor Online Mastering staan hieronder.

Mixes voorbereiden

Hoe lever je je mixen nu het beste aan? Ik heb hier iets over geschreven, kijk op deze pagina vol met tips.

Wil je meer weten over mastering, kijk dan bv eens op wikipedia

Tarieven online mastering (EUR)

  • The masters kunnen in elke formaat worden opgeleverd.
  • Extra versies (radio edit, instrumental etc) + 10 Euro per song.
  • MP3/wav tagging (meta data editing) +5 euro per song.
  • Stem mastering: neem contact op voor prijsindicatie.
Wat gaan we maken Tarief excl. BTW Tarief incl. BTW
1 song
50,-
60,50
2 songs
100,-
121,-
3 songs
141,32
171,-
4 songs
195,04
236,-
5 songs
229,75
278,-
6 songs
269,42
326,-
7 songs
305,79
370,01
7+ (per song)
+ 33,06
+ 40,-
Album montage
Inclusief bij de opname
DDP file
37,19
45,-